Требињац сјекиром напао полицајца и добио двије године

Небојша Томашевић
Требињац сјекиром напао полицајца и добио двије године

Требиње - Љубиша Нинковић из Требиња осуђен је у требињском Окружном суду на двије године затвора због покушаја убиства полицајца Велибора Шетке, кога је напао сјекиром.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице, који је оптужени закључио са Окружним јавним тужилаштвом у Требињу.

Нинковићу је у изречену казну урачунато и вријеме које је провео у притвору од 27. јуна до 26. септембра 2016. године. Осим тога пресудом је обавезан да на име надокнаде штете на Шеткином аутомобилу исплати 876 марака.

Према пресуди Нинковић је полицајца Шетку напао 13. јуна прошле године, јер га је он претходно казнио за почињени прекршај. У пресуди се наводи да је Нинковић тога дана у требињској улици Степе Степановића пришао паркираном возилу у којем је био полицајац и сјекиром ударио у вјетробранско стакло његовог аутомобила.

Полицајац је тада изашао из возила, а Нинковић је покушао да га удари сјекиром у главу. Шетка је успио да се одбрани, а нападач је побјегао и за њим се трагало неколико дана. Касније се сам предао полицији и тада је код њега пронађена сјекира којом је починио напад. Након испитивања одређен му је и притвор у којем је провео два мјесеца.

Суђење Нинковићу почело је у требињском Окружном суду 13. јануара ове године. Током суђења утврђено је да је полицајац у нападу задобио повреду надлактице лијеве руке. Вјештак специјалиста судске медицине у суду је раније изјавио да би Шетку сјекира погодила у главу да није подметнуо руку и тако се одбранио од напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана