Срђану Крндији одређен притвор

Срна
Срђану Крндији одређен притвор

Сарајево - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Срђану Крндији ухапшеном у акцији "Повратник" због неовлаштеног промета дрогама.

Према рјешењу Суда, притвор може трајати најдуже мјесец дана, односно до 21. септембра, или до нове одлуке Суда, саопштено је из ове правосудне институције.


Суд је одредио притвор због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Полиције Брчко дистрикта ухапсили су Крндију 22. августа и заплијенили два килограма хероина.

Двадесетседмогодишњи Крндија, који је рођен у Бањалуци, ухапшен је по налогу Тужилаштва БиХ, а ријеч је о наставку акције чији је циљ разоткривање и процесуирање организованих структура нарко-криминала.

Акција "Повратник" усмјерена је на борбу против организованог нарко-криминала у БиХ чији су припадници вршили међународно кријумчарење опојних дрога у БиХ, те даљу дистрибуцију наркотика на илегалном нарко-тржишту према БиХ и иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана