Потврђена оптужница за прање новца у предмету Дарко Јеремић и други

Срна
Потврђена оптужница за прање новца у предмету Дарко Јеремић и други

Сарајево - Суд БиХ потврдио је оптужницу која оптужене у предмету "Дарко Јеремић и други" терети за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом злоупотреба службеног положаја или овлаштења, а Дарка Јеремића још и за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца.

Осим Јеремића, оптужени су и Петар Цацановић, Ана Миросављевић, Драган Радумило, Соња Куртума, Саша Томић, Славица Ињац, Батрић Ђуришић, Здравко Дубов, Игор Продановић, Снежана Вујнић, Драгица Томић, Горан Игњатовић, Пајо Панић, Драго Ђукановић и Јефа Бошковић, саопштено је данас из Суда БиХ.

Оптужница, која је потврђена 10. марта, наводи да је оптужени Јеремић, организовао и руководио злочиначком организацијом, те заједничким дјеловањем са другим члановима организације прекорачили границе свога положаја и своја овлаштења, те не вршећи своје службене дужности свјесно кршили одредбе закона и других прописа и на други начин несавјесно поступали у вршењима службене дужности.

Ова лица, како наводе из Суда БиХ, била су свјесна да усљед тога може наступити тежа повреда права и већа имовинска штета депонената Бобар банке Бијељина и других правних лица, те новац прибављен извршењем кривичних дјела убацили у легалне токове са циљем да прибаве имовинску корист велике вриједности у вишемилионским износима повезаним лицима Бобар групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана