Пљачкашу старца двије године затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу старца двије године затвора

Бањалука - Радослав Кнежевић из Кнежева осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године затвора због пљачке суграђанина Милутина Велеушића (75), док је Синиша Кнежевић ослобођен оптужбе усљед недостатка доказа.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић.

Према пресуди, Радослав Кнежевић је опљачкао Велеушића 2. маја 2011. године заједно са засад непознатом особом.

У пресуди је наведено да су они тог дана "голфом 2" попријечили пут "реноу" којим је управљао Велеушић и који је због тога слетио у канал. Тада су му помогли да извуче аутомобил на пут тако што је Радослав сјео за волан и управљао возилом. Велеушић је њему и саучеснику дао 10 марака, али су они тражили 20, па је Велеушић отишао кући. Међутим, разбојници су кренули за њим и пратили га до његове куће у мјесту Палеж у Рађићима код Кнежева. Када је Велеушић изашао из возила, одгурнули су га и он је пао и ударио главом о оближњу шљиву. Тад су му из спољашњег џепа капута узели 150 КМ и побјегли према Бањалуци.

Образлажући пресуду судија Пантић је казала да је вијеће утврдило да има довољно доказа за казну Радославу, док оптужба није доказала да је Синиша учествовао у разбојништву.

- Трагови патика оптуженог Радослава поклапају се са оним нађеним на мјесту догађаја, а осим тога, њега је препознао свједок Момчило Брборовић - рекла је Пантићева и додала да је суд Радославу ублажио казну, јер је цијенио олакшавајуће околности и протек времена од извршења дјела.

Адвокат обојице оптужених Јевто Јанковић је најавио жалбу и навео да су обојица требало да буду ослобођена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана