Опљачкани новац био осигуран у Кроација осигурању

Небојша Томашевић
Опљачкани новац био осигуран у Кроација осигурању

Бањалука - Свједок одбране оптужених за пљачку 617.000 КМ на аутопуту код Градишке, шефица у Уникредит банци Милица Савић јуче је у бањалучком Окружном суду изјавила да је опљачкани новац био осигуран код "Кроација осигурања" и да су уз њега били "листићи", на којима је писао износ, апоени и валута.

За пљачку новца који је отет из возила агенције "Сектор секјурити" суди се суспендованим специјалцима МУП-а Републике Српске Владану Малићу, Горану Парашу, Александру Поповићу, као и сувласнику ауто-куће "Кватро" Олегу Банди.

Савићева је објаснила да је банка новац транспортовала када се појави вишак готовине у трезору.

- Лимит трезора је одређен правилима и ако буде вишка готовине изнад тог лимита, онда се он продаје другим банкама у окружењу. Некада се транспортује на рачуне наше банке у другим комерцијалним банкама - рекла је Савићева.

Према њеним ријечима, транспорт новца који је био на мети пљачкаша није се разликовао од ранијих сличних трансфера.

Није могла да одговори на питање одбране оптужених да ли се транспорт новца изван БиХ пријављује девизном инспекторату или Агенцији за банкарство РС.

Према оптужници пљачка новца је почињена 22. септембра 2015. године. Тада су пљачкаши "аудијем А6" пресрели и напали колону возила "Сектор секјуритија" на аутопуту Бањалука - Градишка у близини Церовљана. Пријетећи пушкама од радника су отели три кофера са 616.548 марака. Током пљачке дошло је до пуцњаве и повријеђен је радник "Сектор секјуритија" Ђурађ Бајић. Због учествовања у овој пљачки раније су осуђени радник агенције "Сектор секјурити" Данијел Кузмић, те суспендовани специјалци МУП-а РС Горан Јањуз и Жељко Инђић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана