Новац из пљачке Малинић посудио познанику

Небојша Томашевић
Новац из пљачке Малинић посудио познанику

Бањалука - Ранко Малинић (22) из Бањалуке, оптужен за два разбојништва, новац који је отео у пљачки спортске кладионице "АМ Спорт" посудио је познанику.

Свједок оптужбе Огњен Зечевић у бањалучком Окружном суду потврдио је да му је Малинић 20. марта дао 50 евра.

- Од њега сам неколико дана раније тражио да ми посуди новац и рекао ми је да нема, али да ће имати у недјељу. Тог дана не сјећам се сад тачно мислим да је био 20. или 21. март звао ме ујутро и дошао до мене и дао ми 50 евра - рекао је свједок Зечевић.

Тужилац Дијана Кукобат подсјетила је свједока да је током истраге изјавио да га је Малинић звао 20. марта око 11 часова и дао му тад новац. Свједок Зечевић је одговорио да је то могуће, а да се сада не сјећа тачно времена и датума.

Оптужница терети Малинића да је спортску кладионицу "АМ Спорт" у бањалучкој улици Војводе Момчила опљачкао 14. фебруара и 20. марта прошле године и том приликом украо 3.970 КМ. У оптужници се наводи да је обје пљачке починио пријетећи ножем оштрице дуге пет центиметара. Оба пута је имао капуљачу на глави, али није био маскиран преко лица. Прву пљачку починио је око 20.30 часова и  пријетећи ножем од раднице Зорице З. отео 2.170 КМ. Други пут је у кладионицу ушао 30. марта у 9.15 часова  и на исти начин пријетећи ножем од раднице Данијеле Ћ. отео 1.800 КМ.

Малинићев бранилац Живко Бојић изјавио је да оптужени не спори да је починио пљачке, али спори правну квалификацију у оптужници.

- Овдје се ради о основном дјелу разбојништва  јер средство којим је починио пљачку није подобно. Он је током пљачки користио упаљач који у себи има мању оштрицу такозвани скакавац. Осим тога, тај предмет је био покварен. Због тога му се на терет не може ставити тежи облик разбојништва - казао је Бојић и предложио вјештачење спорног ножа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана