Крв убијеног дјечака на каишу и чакији

С. А.
Крв убијеног дјечака на каишу и чакији

Сарајево - Доказни поступак оптужбе у поновљеном суђењу Салиху Арнаутовићу, Ени Липа и њеним родитељима Мунири и Емиру Липи, који су првостепеном пресудом осуђени на 85 година затвора због убиства и злостављања троипогодишњег Смаје Ћесира јуче је завршен у сарајевском Кантоналном суду.

Пред Судским вијећем свједочила је комшиница породице Липа,  Мула Хусеиновић из Хаџића која је остала код свог исказа који је дала у првостепеном поступку.

- Нисам их посјећивала. Из њихове куће сам чула плач дјеце. Једном сам испред куће видјела Ену како удара Смају по глави - казала је Хусеиновићева.

При свом налазу и мишљењу остао је и вјештак неуропсихијатар Омер Ћемаловић који је вјештачио способност оптужене четворке.

Он је поновио да Ена није испољавала знаке душевног обољења, нити је заостала у развоју.

- Ријеч је о незрелој особи асоцијалних ставова, егоцентричној, скромних интелектуалних способности, која не умије да се трајно веже, и не испољава стид, кривицу и кајање - казао је Ћемаловић.

Код свог раније изнесеног налаза и мишљења остала је и вјештак Маја Мартиновић-Вук, која је вјештачила биолошке трагове и она је на металном завршетку каиша и чакији пронашла трагове дјечакове крви.

Сљедеће рочиште заказано је за 16. јануар 2017. године када је најављено вјештачење неуропсихијатра Абдулаха Кучукалића. Врховни суд Федерације БиХ у јануару ове године потврдио је пресуду сарајевског Кантоналног суда, којом су оптужени Салих Арнаутовић и Ена Липа осуђени на казне дуготрајног затвора од по 40 година за убиство троипогодишњег дјечака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана