Дилеру марихуане двије године затвора

Н. Т.
Дилеру марихуане двије године затвора

Добој - Селесто Чамић из Сарајева осуђен је у добојском Окружном суду на двије године затвора због шверца марихуане.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Чамић закључио са Окружним јавним тужилаштвом у Добоју.

Он је пресудом обавезан да плати 340 марака судских трошкова, а одузето му је 5.000 КМ које је зарадио шверцом наркотика. Њему је судско вијеће након објаве пресуде укинуло и притвор у којем се налазио од момента хапшења у августу ове године.

Према пресуди Чамић је марихуану шверцовао заједно са Михајлом Вуковићем из Теслића против кога се сада води одвојен поступак. У пресуди се наводи да су њих двојица дрогу углавном продавали конзументима на подручју Теслића током јула и августа ове године. Цијена је зависила од количине и квалитета дроге.

Чамић и Вуковић ухапшени су 5. августа ове године у заједничкој акцији "Плажа" коју су спровели Центар јавне безбједности Добој и МУП Зеничко-добојског кантона.

Ухапшени су у мјесту Косова код Маглаја током примопредаје марихуане, а након што је полиција сазнала да се баве шверцом наркотика. Тада су истражиоци претресом возила који је возио Вуковић пронашли око пола килограма сканка који је он непосредно прије тога купио од Чамића. Полиција је утврдила да је Вуковић дрогу платио 5.000 марака и тај новац је и пронађен код Чамића и одузет.

Након њиховог хапшења полиција је претресла и Вуковићеву кућу и пронашла мању количину марихуане. Током акције "Плантажа" пронађено је и неколико телефона и СИМ картица путем којих су Чамић и Вуковић са конзументима договарали шверц наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана