Дилерима потврђено 12 година робије

Небојша Томашевић
Дилерима потврђено 12 година робије

Бањалука - Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду бањалучког Окружног суда којом су Ади Порча (34) и четворо његових сарадника, међу којима и учитељица, осуђени на 12 година и четири мјесеца затвора због шверца наркотицима.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић је казала да је пресуда изречена након што је вијеће одбацило жалбе одбране и оптужбе.

- Жалбе тужиоца и браниоца у овом случају оцијењене су као неосноване и потврђена је првостепена пресуда - рекла је Деспотовићева.

Тако је сада Порча правоснажно осуђен на три године затвора због шверца дроге и омогућавања уживања дроге. Исту казну због истих дјела добила је и учитељица у Основној школи "Милош Црњански" у прњаворској мјесној заједници Поточани Сњежана Балић-Петрешин (36).

Емир Арнаут (29) звани Чупс добио је двије године и четири мјесеца, а Предраг Лебурић звани Лебура (42) из Прњавора и Ален Накарадић (26) из Добоја по двије године затвора.

Према пресуди они су чинили групу која је од фебруара 2013. до јануара 2014. године продавала марихуану и спид на подручју Прњавора и Дервенте. У пресуди се наводи да су дрогу куповали од непознатих лица, а са муштеријама су се о цијени, количини и мјесту испоруке договарали путем мобилних телефона. Дрогу су продавали, зависно од количине и врсте, по цијенама од 10 до 50 марака.

Сви су ухапшени у јануару 2014. године у полицијској акцији "Фортуна". Оптужницу против њих бањалучко Окружно тужилаштво подигло је у априлу прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана