Бањалучанин оптужен да је тукао суграђанина до смрти

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА -Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Драженка Радуловића (41) Прце из Бањалуке због убиства суграђанина Родољуба Васиљевића (56) у априлу ове године на Мањачи.

Драженко Радуловић се 4. октобра изјашњава о кривици, а према Кривичном законику Републике Српске за убиство му пријети минимум пет година затвора, док је максимална казна 20 година затвора, пише Српскаинфо.

Уколико се Радуловић на рочишту изјасни да није крив, суд ће заказати почетак суђења, док ће се уколико оптужени призна кривицу, одмах заказати рочиште за одређивање висине затворске казне.

Трећа могућност је наравно споразум са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука, о којем ће такође коначну одлуку дати бањалучки Окружни суд.

Према оптужници, Радуловић је убиство починио 19. априла ове године око 1.30 у Колима код Бањалуке. Васиљевић је прво разбио шајбу на аутомобилу оптуженог, након чега је Радуловић изашао из стана са својим малољетним сином (16).

Жртву је пронашао у близини локалне основне школе у Колима, а затим га је тукао рукама, ногама и летвом.

У оптужници се наводи да је тешко кривично дјело Радуловић починио у присуству малољетног сина (16), што ће бити отежавајућа околност, поред осталих.

Васиљевић је задобио најмање шест удараца у главу.

Обдукција је утврдила вишеструке повреде главе са вишеструким ломовима носних костију и преломом носног наставка чеоне кости, који су довели до крварења унутар лобање шупљине и развоја отока мозга, те притиска на витално мождане центре, усљед чега је наступила смрт оштећеног.

Радуловић се након премлаћивања Васиљевића, са сином вратио у стан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана