Затражено притварање осумњиченог за брутално убиство мајке

Небојша Томашевић
Затражено притварање осумњиченог за брутално убиство мајке

ТРЕБИЊЕ - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње предложио је одређивање притвора за Јову Војчића (53) из Невесиња којег сумњиче да је ножем заклао мајку Госпаву (83), а потом је изударао чекићем и на тавану породићне куће сакрио њено тијело, потврђено је "Гласу Српске".

Војичића терете за кривично дјело породично насиље са смртном посљедицом.

Портпарол требињског Окружног тужилаштва Срђан Вукановић казао је "Гласу Српске" да је притвор Војчићу предложен због бојазни да ће поновити кривично дјело и утицати на доказе и свједоке.

- Притвор је затражен и због тежине кривичног дјела и бојазни да би његоо пуштање на слободу могло довест до ремећења јавног реда и мира-рекао је Вукановић.

Додао је да је приједлог за одређивање притвора упућен Окружном суду у Требињу.

Војчић је, како сазнајемо, душевно обољено лице и током исргаге биће подвргнут неуропсхијатријском вјештачењу.

Овај стравичан злочин откривен је 7. маја у суботу, а претпоставља се да је син мајку усмртио дан раније.

Према нашим сазнањима, кум породице Војчић, али и комшије пријавили су полицији  да неколико дана нису видјели Госпавуи. То им је било сумњиво, будући да је она живјела сама са сином који има дијагностификовано психичко обољење.

Након обавијштења полиција је отишла на терен и претресом куће беживотно тијело Госпаве пронађено је на тавану умотан о у деку након чега је Јово ухапшен.

Извор близак истрази је рекао да у почетку није ништа указивало да се десио злочин, али прегледом куће уочени су одређени сумњиви трагови.

- Када су полицајци претресали кућу, Јово их је убијеђивао да не иду на таван јер тамо нема свјетла и да нема разлога да се пењу горе -рекао је извор близак истрази.

Обдукцијом тијел убијене Госпаве утврђено је да је несрећна старица најприје заклана, а када је пала, послије смрти је задобила још неколико снажних удараца тупим предметом, односно чекићем.

Током обдукције откривена су три ударца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана