Возач поршеа оптужен за пријетње полицајцу, спомињао и Додика

ГС
Foto: Илустрација

ЗЕНИЦА - Против Горана Алагића (40) Општински суд у Зеници потврдио је оптужницу која га терети да је, након што га је, док је возио порше, зауставила полицијска патрола, пријетио једном од полицајаца, рекавши му, између осталог, да има жељу да се с њим побије, те да "не би остао на ногама ни двије секунде".

Све се то, како се наводи у оптужници, догодило 19. децембра прошле године, 25 минута након поноћи, када су полицајци Б.М. и А.Х. зауставили Алагића, те посумљали да је пијан и од њега затражили возачку и саобраћајну дозволу.

"На то је он дрско одговорио, обраћајући се Б.М: 'Опет ти, јеси л' се то ти мени натоварио', а потом му је рекао: 'Боже, само да се зарати, да овај Додик започне, па да ја почнем заводити ред у Зеници', те негодовао, истичући да неће да га алко-тестира Б.М., обраћајући му се: 'Од данас ми је овај отворени непријатељ'", стоји у оптужници.

Алко-тестирање је преузео полицајац А.Х. и, како се наводи, Алагићу је утврђен 1,21 промил, а оптужени је наставио с пријетњама Б.М.

"Рекао му је: 'Који ти је ово пут досад, четврти? Само да се хоће заратити, ти си ми од данас отворени непријатељ, запиши то себи, имам жељу да се побијем с тобом, ја ти гарантујем да не би остао на ногама ни двије секунде', након чега га је Б.М. упозорио на понашање, на што му је он одговорио: 'Кад скинеш униформу, хајде на Сметове да се ми потучемо, нећеш ни минуту остати на ногама'", наведено је у оптужници, а потврђено је "Независним новинама".

Како се додаје, полицајци су му тада саопштили да је искључен из саобраћаја и позвали га да потпише прекршајни налог, што је он одбио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана