У акцији "Исток-Сан" ухапшен двојац, спријечено кријумчарења 100 миграната

N.T.
У акцији "Исток-Сан" ухапшен двојац, спријечено кријумчарења 100 миграната

ГРАДИШКА, САРАЈЕВО - Двије особе ухапшене су у акцији "Исток-Сан" која је усмјерена на разбијање организоване групе која је у претходном периоду прокријумчарила више стотина мигранта поријеклом из Пакистана и Бангладеша из БиХ у земље ЕУ.

"Службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) заједно са полицијским службеницима Граничне полиције Босне и Херцеговине јуче су јуче на девет локација на подручју Сарајева и Градишке реализовали оперативну акцију која се односи на разбијање организоване групе за кријумчарења миграната. Слободе су лишена два лица због постојања основа сумње да су починила кривична дјела  организовање групе или удружење за извршење кривичних дјела трговине људима и кријумчарење миграната и кријумчарење људи прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине", наводи се у саопштењу СИПА.

 Приликом претреса  су откривени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

"Током реализације оперативне акције остварена је сарадња са полицијским тијелима Републике Хрватске, Републике Словеније, Републике Аустрије те Еуропола, као и са Обавјештајно сигурносном агенцијом Босне и Херцеговине, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево", наводе из СИПА.

Додају да је оперативном акцијом „Исток-Сан"  спријечено је кријумчарење преко стотину миграната.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана