У акцији борбе против нелегалног друмског саобраћајa прекршајно кажњена 22 лица

Срна
Foto: Илустрација/Архива

САРАЈЕВО- У акцији борбе против нелегалног друмског саобраћајa контролисано је 76 комби возила и прекршајно кажњена 22 лица која се могу довести у везу са обављањем међународног нелегалног превоза путника, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

Инспекторат Министарства је, у сарадњи са Граничном полицијом БиХ, Управом за инспекцијске послове Републике Срспке и Федералном управом за инспекцијске послове, као и припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, обављао заједничке контроле с циљем сузбијања нелегалног превоза у периоду од мјесец дана.

Према плану рада, од 15. октобра до 15. новембра, контролни органи су на подручју Посушја, Груда, Томиславграда, Зенице, Пала, Сокоца, Градишке, Бањалуке, Приједора, Козарске Дубице, Новог Града и Костајнице, као и на међународним граничним прелазима Осоје, Горица, Каменско, Рача, Орашје, Шамац, Градишка, Градина, Дубица и Костајница обављали инспекцијску контролу нелегалног превоза путника са возилима осам плус један сједишта.

Инспектори Министарства су на међународним граничним прелазима, у складу са протоколима мјешовитих комисија потписаним са Словенијом, Аустријом, Швајцарском и Њемачком, одбили улаз укупно 24 возила, док је путницима који су се у њима возили омогућен улазак у БиХ.

Инспектори Републичке управе за инспекцијске послове и Федералне управе за инспекцијске контроле искључили су из саобраћаја седам возила, те предузели законом предвиђене мјере, наведено је у саопштењу.

Акција контроле нелегалног превоза путника возилима са осам плус један сједишта биће настављена, континуирано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана