Тужилаштво БиХ о акцији "Ира": Затражено продужење притвора за седам од девет осумњичених

Н.Т.
Тужилаштво БиХ о акцији "Ира": Затражено продужење притвора за седам од девет осумњичених

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ затражило је продужење притвора за седам осумњичених који су ухапшени у акцији "Ира", док су за двије особе предложене мјере забране, саопштено је из ове правосудне институције.

"Глас Српске" је раније писао да је су  мјере забране предложене  судији Основног суда у Бијељини Јовану Савићу,  а како сазнајемо осим њега са слободе ће се уз мјере забране бранити и Мишо Росић.

Како сазнајемо продужење притвора је затражено за Жељка  Радовановића званог Кречо из Бијељине, Игора Вилотића званог Гига, Самира Алагића, Сашу Ковачевића, Драгана Мухаремовића, Анђелко Ђокића и Мирослава Пајића.

Из Тужилаштва БиХ је, не наводећи имена, саопштено  да се осумњичени терете за међународни криминал у вези са кријумчарењем великих количина опојних дрога, прањем новца и другим кривичним дјелима.

Акција "Ира" изведена је 13. априла и тада је ухапшено укупно 18 осумњичених за шверц наркотицима, а након саслушања Суд БиХ је одредио притвор за њих девет.Тада су иза решетака завршили поменути судија Савић као и Радовановић, Алагић, Росић,  Ковачевић,  Мухаремовић,  Ђокић и Пајић.

Адвокат осумњиченог судије Савића, Петко Будиша је раније потврдио "Гласу Српске" да је Суд БиХ умјесто притвора судији већ одредио мјеру забране састајања са свједоцима.

Осумњичене овом акцијим Тужилаштво БиХ  терети  за међународни шверц дроге, односно да су наркотике у БиХ кријумчарили из Холандије и Њемачке, а о купопродаји су се договарали преко апликација "Аном" и "Скај" на којима су користили права имена.

Акцијом је био обухваћен и Миле Росић, који је у бјекству, а коме је, како сазнајемо, судија Јован Савић одавао информације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана