Туга: Рибар планирао вечеру са женом, па се утопио на свој рођендан

GS
Foto: 123rf

Мушкарац који је пао с брода код отока Ижа и за којим је била организована велика потрага пронађен је мртав.

Он је јуче кренуо у лов на лигње. Прво су у потрагу за њим кренули мјештани и породица и пронашли брод.

Потом је полиција организовала велику потрагу. Тражили су га из ваздуха авионом ХРЗ-а. Нажалост, рибар је пронађен мртав у мору.

Покојни 68-годишњак био је искусан рибар, искусан на мору, мјештани кажу и одличан пливач.

Мјештани не могу претпоставити шта се догодило, али сматрају да му је највјеројатније позлило, да се радило о можданом удару или срчаном удару, јавља РТЛ.

Неки спомињу да је раније имао срчаних проблема.

Током послијеподнева био је у локалном кафићу у који стално долази, мјештани кажу да је био сретан, почастио их јер му је био рођендан, казао да иде са женом на вечеру у ресторан јер му је рођендан и да зато иде раније подићи врше из мора.

Након тога се требао наћи с једним пријатељем, али је рекао да се неће дуго задржавати на мору ради рођенданске вечере.

Пријатељ је испловио касније након њега и видио је празан брод како плута. То му је било чудно, одмах је алармирао полицију и лучку капетанију. Мјештани су кренули у потрагу, а касније је службена потрага, координирана од Средишњице за трагање и спашавање, кренула у 19.45 сати.

Укључила се и лучка капетанија, поморска полиција, више бродица и мјештана. Потрага која је била неуспјешна обустављена је негдје око поноћи и кренула је опет јутрос у зору око 5 сати. Тада се укључио и војни авион који је прелијетао и тражио тијело.

Тијело рибара је негдје километар и по од самог брода пронашао један рибар и обавијестио лучку капетанију. Што је тачан узрок смрти установиће обдукција, која ће највјероватније бити у понедјељак.

Мјештани кажу да је преминули рибар био омиљени човјек у мјесту.

"Сваки дан је потапа врше и диза их је. Доша би с лошим и добрим вијестима, стварно весел човик, душа од човика, како би ми рекли", каже Адриан Парић.

"Наравно да сам га познива, као што су га сви на Ижу познивали. Он није Ижанин, оженија је моју родицу и тако је доша на Иж. Био је јако добар и омиљен међу свима нама, био је спортски риболовац, нисам чуо да је боловао од ичега. Догодило се нажалост то што се догодило", каже Синиша Кулишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана