Спаховићу до 11. маја оптужница због несреће у којој је повријеђен син оскаровца Тановића

Jасмина Салопек
Спаховићу до 11. маја оптужница због несреће у којој је повријеђен син оскаровца Тановића

САРАЈЕВО - Бењамину Спаховићу, који је прије три мјесеца на Дрвенији у Сарајеву "поршеом" ударио Орхана Тановића (17), сина оскаровца Даниса Тановића, 11. маја истиче три мјесеца притвора, колико му је до сада одредио Општински суд у Сарајеву.

Извор близак истрази рекао је да је истрага у овом предмету при крају, те да би оптужница против Спаховића могла бити подигнута до 11. маја.

Тужилаштво Кантона Сарајево још се није званично огласило о томе хоће ли тражити продужење притвора за Спаховића, кога терете за кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Продужење притвора је до сада тражено због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, прикрити доказе, те због опасности од понављања кривичног дјела.

Несрећа се догодила 11. фебруара, а Орхан Тановић је том приликом задобио тешке и по живот опасне повреде, због чега је био хоспитализован у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Увиђај на мјесту несреће, трајао је више од три сата, а вјештачењем је утврђено да се Спаховић улицом Хамдије Крешевљаковића својим „поршеом“ кретао брзином већом од 50 километара на час.

-У том дијелу улице дозвоољена је брзина од 40 километара на час, а он је возио више од дозвољеног. Због близине семафора, те аутобуског и тролејбуског стајалишта, потребно је возити чак и мањом брзином јер се у сваком моменту могу на коловозу појавити пјешаци - рекао је извор близак истрази.

Одмах након хапшења из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, саопштено је да Спаховић није био под утицајем алкохола ни наркотика.

Након три мјесеца рехабилитације, повријеђени Тановић је поново савладао говор и ходање, те се недавно вратио и у школску клупу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана