Саслушано више особа због ликвидације Елдина Ћеримовића: Свједок у случају "Ескобар" убијен на путу за посао

Јасмина Салопек
Саслушано више особа због ликвидације Елдина Ћеримовића: Свједок у случају "Ескобар" убијен на путу за посао

ВЕЛИКА КЛАДУША - Елдин Ћеримовић (34) из Бихаћа, који је прошле године ухапшен и осуђен убог шверца наркотика, убијен је у насељу Гредина у Великој Кладуши док је ишао на посао, а полиција је јуче трагала за починиоцем, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо, Ћеримовић је упуцан у груди из пиштоља тзв. "кратка деветка".

Извор близак истрази, рекао је да је убијени раније, у више наврата, пријављивао Тужилаштву УСК да добија пријетње. 

Незванично, Ћеримовића је у уторак ујутро, на путу према радном мјесту, убица ударио аутомобилом па упуцао два пута у груди, али у полицији нису могли потврдити ове информације. Ћеримовић је наводно био запослен као портир у једном предузећу у Великој Кладуши. 

Из МУП-а Унско-санског кантона, наводећи иницијале, саопштили су да су у уторак око 9.20 часова примили позив пролазника да је у мјесту Гредина поред пута уочио тијело мушкарца.

- Данас ће се извршити обдукција над убијеним с циљем доласка до нових информација. У уторак је у току дана и вечери, а по налогу суда рађен и претрес одређених лица над којима се проводи криминалистичка истрага. Видјећемо до чега ће претреси и саслушања довести. У току је рад на терену, вршење провјера и прикупљање информација - саопштили су из МУП-а УСК-а. 

Додају да је обавијештен и дежурни тужилац те да је на мјесту убиства био присутан мртвозорник, као и да је ово дјело окарактерисано као убиство.

Убијени Ћеримовић је у јулу прошле године ухапшен у акцији "Ескобар", када је полиција заплијењена велику количину дроге намијењене тржишту БиХ и Европске уније. Поред Ћеримовића, који је био кључни свједок против Дине Музаферовића, ухапшени су Дарко Јовановић, Мурат Диздаревић, Алмир Пехлић, Армин Сефић и Нермин Балић.

Из Граничне полиције БиХ раније су саопштили да је у акцији "Ескобар" откривено око 6.000 стабљика индијске конопље у намјенски изграђеном кампу за производњу и узгој марихуане. 

Наводе да је ријеч о највећој оперативној акцији Граничне полиције БиХ против злоупотребе опојних дрога, у којој је учествовало 110 полицајаца.

Акција "Ескобар"

Музаферовићева нарко-група из Велике Кладуше у шуми је, у близини границе са Хрватском, била засадила плантажу марихуане коју су чували криминалци наоружани дугим цијевима. 

Поједини медији тада су навели да је Музаферовић крајишки нарко-бос који је повезан са "шкаљарским кланом", а којег је затвора спасио тужилац Тужилаштва БиХ Џермин Пашић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана