Пуцао у познаника након препирке, ранио га у ногу

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

ПЕЛАГИЋЕВО - Петар П. из Пелагићева ухапшен је због сумње да је хицем из пиштоља након краће препирке ранио у ногу познаника и суграђанина Нику Л, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да се пуцњава догодила у дворишту Петрове куће у мјесту Пребрице код Пелагићева, а мотив сукоба су размирице од раније.

- Тог дана Нико Л. је дошао у двориште Петрове куће те псовао његову кћерку и вријеђао је. Петар је био у кући и када је чуо галаму изашао је  те кренуо према Ники и пуцао на њега из пиштоља и ранио га у ногу - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бијељина, саопштено је да су  овај догађај полицији у Пелагићеву 12. маја око 22.50 часова пријавили припадници полиције  Брчко дистрикта.

- Пријављено је  да је у болницу у Брчко довезено лице Н.Л. из Пелагићева са прострелном раном у предјелу ноге. Оштећени је полицијским службеницима изјавио да је повреду задобио у мјесту Поребрице из ватреног оружја – пиштоља из којег је пуцао П.П. По запримљеној пријави поступили су полицијски службеници који су извршили увиђај лица мјеста. О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју- наводи се у саопштењу.

Додаје се да је П.П. ухапшен, а на основу наребе Основног суда у Шамцу а под надзором надлежног тужилаштва извршен је претрес куће и помоћних објеката које користи осумњичени  у Поребицама.

- Приликом претреса пронађен је и привремено одузет пиштољ са припадајућим оквиром и муницијом.  У току је криминалистичка обрада П.П, као и прикупљање свих чињеница и доказа у циљу квалификације и документовања кривичног дјела-наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана