Пронађена плантажа канабиса, ухапшена два лица

Ј. Са.
Пронађена плантажа канабиса, ухапшена два лица

ЧАПЉИНА - Н. Р. (42) и М. П. (27), оба из Чапљине, ухапшени су у оперативно-тактичкој акцији "Клајд" због сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из Федералне управе полиције (ФУП).

Из ФУП-а су саопштили да је полиција у уторак под надзором Херцеговачко-неретванског тужилаштва извела акцију на подручју општине Чапљина.

- Извршен је претрес покретне и непокретне имовине коју осумњичени користе и том приликом је пронађена плантажа са 126 стабљика канабиса. Пронађена је и одређена количина зељасте материје асоцира на опојну дрогу, те пушка, новац, мобилни телефон, као и други докази који ће се користити у кривичном поступку - појаснили су из полиције.

Додају да се осумњиченима на терет ставља да су одређени временски период у циљу стицања противправне имовинске користи, дрогу производили, паковали, те је даље препродавали.

Осумњичени ће након криминалистичке обраде бити предати у надлежност Кантоналном тужилаштву Херцеговачког-неретванског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана