Предмет "Адем Костјеревац": Оштећена свједочила без присуства јавности

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО- На суђењу Адему Костјеревцу, оптуженом за силовање трудне жене српске националности 1992. године на подручју Зворника, данас је поново свједочила оштећена без присуства јавности.

Тужилаштво је данас као доказ реплике уложило изјаву коју је оштећена дала 1993. године Центру службе безбједности Сарајево.

Суд је прихватио приједлог да се као додатни доказ Тужилаштва саслуша дјевер оштећене.

У приједлогу за његово саслушање тужилац Миланко Кајганић је навео да би он потврдио наводе оштећене и да му је причала ко ју је силовао, преноси Бирн.

На доказ реплике Тужилаштва, бранилац оптуженог Мирна Делалић је као доказ дуплике навела пресуду Веизу Бјелићу из 2008. године, који је након признања кривице за силовање осуђен на јединствену казну затвора од шест година за злочине против цивилног становништва и ратних заробљеника.

Тужилаштво БиХ терети Костјеревца да је, као припадник Војне полиције Прве муслиманске бригаде такозване Армије БиХ, од 18. септембра до 4. октобра 1992. године, у најмање два наврата силовао жену српске националности која је била у другом стању и затворена у подруму куће у селу Бајрићи.

Наставак суђења заказан је за 22. децембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана