Потврђена оптужница против три полицајца због смрти Аднана Хаџагића

ГС
Foto: Aрхива

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против три полицијска службеника МУП-а Кантона Сарајево Аднана Карамана, Кемала Хрве и Џемала Хаџиабдића.

Аднан Караман и Џемал Хаџиабдић оптужени су за кривична дјела злостављање у обављању службе и тешка тјелесна повреда, док је Кемал Хрво оптужен за злостављање у обављању службе у стицају са кривичним дјелом лака тјелесна повреда.

Оптужене Тужилаштво терети да су у ноћи између 30. и 31. јула 2020. године, од поноћи до 1.10 часоца, током полицијске потјере на подручју Општине Стари Град покушали зауставити аутомобил у којем су били Харис Зуко, за којим је била расписана потрага, Енес Козић и Аднан Хаџагић. Они су , у намјери да побјегну од полиције, изашли су из аутомобила и кренули бјежати улицом Лубина у правцу улице Вратник Мејдан.

Након што је полицијски службеник Кемал Хрво сустигао Енеса Козића од којег је, прије него што га је ставио под контролу задобио повреде, истог савладао и нанио му лаке тјелесне повреде. Преостала два полицајца Караман и Хаџиабдић када су сустигли Аднана Хаџагића задали су му тешке тјелесне повреде усљед којих је у колима хитне помоћи преминуо.

Породица је захтијевала двије накнадне обудкције.

У Сарајеву су у јануару 2022. године одржан протести грађана и припадника Удружења навијача ФК Сарајево који су тада изјавили како сматрају да тужилаштво држи предмет на дну ладице и покушава заташкати само један од сличних случајева за које јавност готово и не зна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана