Потврђена оптужница против Спаховића који је Поршеом ударио сина Даниса Тановића

ГС
Foto: Агенције

САРАЈЕВО- Општински суд Сарајево потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Бењамина Спаховића, због основане сумње да је починио кривично дјело - тешка кривична дјела против сигурности јавног промета у вези са кривичним дјелом угрожавање јавног промета.

Подсјетимо, стравична незгода се десила 11. фебруара ове године, а 17-годишњак је том приликом задобио тешке и по живот опасне повреде, због чега је био хоспитализован у КЦУС-у.

Након три мјесеца рехабилитације Орхан Тановић је поново савладао говор и ходање те се недавно вратио и у школске клупе.

Увиђај на мјесту незгоде, подсјетимо, трајао је више од три сата, а вјештачењем је утврђено да се Спаховић улицом Хамдије Крешевљаковића кретао брзином вишом од 50 километара на сат.

"Дозвољена брзина је 50 километара на сат, а у том дијелу улице примјерена је брзина од 40 километара на сат. Због близине семафора те аутобуског и тролејбуског стајалишта потребно је возити чак и мањом брзином, јер се у сваком моменту могу на коловозу појавити пјешаци", казао за "Аваз" извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана