Полиција трага за Бањалучанином осумњиченим за убиство монаха

Небојша Томашевић
Полиција трага за Бањалучанином осумњиченим за убиство монаха

БАЊАЛУКА – Полиција трага за Драганом (40) из Бањалуке због сумње да је синоћ ножем убио монаха манастира Глоговац код Шипова Стефана А, потврђено је "Гласу Српске".

Монах је пронађен синоћ с вишеструким убодним ранама, а према незваничним информацијама, био је жив и свјестан једно вријеме и  успио је да каже ко га је напао.

У полицији су рекли да осумњичени Драган особа позната полицији као уживалац дроге. Полицијски службеници синоћ га нису пронашли на адреси на којој живи.

- Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град активно трагају за извршиоцем кривичног дјела, приликом којег је од задобијених повреда преминуло једно лице, а које је почињено јуче манастиру Глоговац у Шипову - саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Додато је да је Полицијској управи Мркоњић Град јуче око 18.55 часова пријављено је да је у мјесту Бабићи, Шипово, у манастиру Глоговац непознато лице нанијело тјелесне повреде опасне по живот монаху С.А..

- Повријеђени је санитетским возилом превезен у Дом здравља, гдје је у 20.15 часова, од задобијених повреда преминуо. На лицу мјеста, у манастиру Глоговац, треба да почне увиђај који се одвија под надзором тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука - наводе из МУП-а.

У потрагу за лицем које је починило кривично дјело укључени су и припадници Полицијске управе Бањалуке и Управе криминалистичке полиције.

Лучићева осуда

Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић најоштрије је осудио брутално убиство оца Стефана те изразио наду да ће починилац ускоро бити пронађен и кажњен.

Он је истакао да су сви људи добре воље у шоку и невјерици због овог стравичног злочина.

- У времену у којем живимо свједоци смо сталних искушења и изазова. Морамо се отоврено супротставити свим нападима на тјелесно и духовно биће сваког појединца, уз наду да ће здрав разум надвладати све недаће и несреће којима смо свакодневно изложени - наводи се у писаној изјави Лучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана