Откривено ко је лијепио плакате са лажним наводима о полицајцима

Н.Т.
Откривено ко је лијепио плакате са лажним наводима о полицајцима

БАЊАЛУКА - Дејан С. (38) из Бањалуке лијепио је у зградама у бањалучком насељу Обилићево плакате којима је неосновано прозивао одређене полицајце за злоупотребе, потврђено је „Гласу Српске“.

У Полицијској управи Бањалука, наводећи иницијале, рекли су да ће Дејан С. бити саслушан, а о свему је обавијештена и Комунална полиција због незаконитог лијепљења плаката.

Потврдили су да нико од полицајаца чија су имена наведена на спорним плакатима  не ради на подручју Полицијске станице Обилићево, а неки су запослени у другим одјељењима и пословима, док једна особа уопште не ради у полицији.

Како „Глас Српске“ сазнаје, Дејану С. ће вјероватно бити и уручен прекршајни налог за незаконито лијепљење плаката.

Полиција је о постојању плаката обавијештена 9. маја, а они су били постављени у Крфској улици, као у зградама у оближњим улицама.

На спорним плакатима наведена су имена тројице полицајаца као и НН лице као особе које чине злоупотребе.

- Постоји оправдана сумња да полицијски службеници који крстаре Мејданом, поготово улицом Цара Лазара, незаконито прикупљају личне податке грађана зарад злоупотребе, као што је лажно пријављивање за гласање путем поште или да би дигли кредит на ваше име - написано је између осталог на спорном плакату.

Наведене су и регистарске ознаке наводно два полицијска службена возила уз одређене савјете како да се грађани понашају када их полиција заустави.

Плакат се завршава изјавом: „Полицијски службеник који не поштује закон је  љигави паразит.“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана