Осумњиченом за обљубу штићенице Дома "Рада Врањешевић" на слободи уз мјере забране

Н.Т.
Осумњиченом за обљубу штићенице Дома "Рада Врањешевић" на слободи уз мјере забране

БАЊАЛУКА - Петар Љ. из Градишке који је ухапшен и притворен због сумње да је обљубио штићеницу Дома "Рада Врањешевић" М. Р. (13) пуштен је на слободу уз мјере забране, сазнаје "Глас Српске".

Ово је одлучио Основни суд у Бањалуци који је одбио приједлог Окружног тужилаштва за продужење притвора осумњиченом.

Умјесто притвора Петру Љ. одређене су мјере забране посјећивања подручја града Бањалуке и забрана састајања са оштећеном М. Р.

- Мјере ће трајати док за тим буде потребе, а најдуже до упућивања на издржавање казне затвора, ако буде изречена. Спровођење мјера контролисаће  полицијски органи Полицијских управа Бањалука и Градишка који су дужни да извјештај достављају Суду и обавијесте га, ако осумњичени прекрши мјере - стоји у одлуци Основног суда Бањалука.

Бранилац осумњиченог Петра Љ., адвокат Марко Микеш потврдио је да је суд одбио приједлог тужилаштва да се његовом брањенику продужи притвор.

- Одлуку суда не могу да коментаришем - рекао је Микеш.

Петар Љ. је осумњичени да је кривично дјело починио почетком фебруара када је дошао у Бањалуку и нашао се са дјевојчицом. Њих двоје су отишли  у близини Зеленог моста, где су на имали сексуални однос, иако она има само 13 година.

Овај случај обљубе штићенице Дјечијег дома "Рада Врањешевић" пријављен је полицији из те  установе, а у истрагу је био укључен и Центар за социјални рад.

Ово је  само један у низу скандала који у посљедње вријеме потресају  Дом "Рада Врањешевић". Почетком године због обљубе штићена ухапшена су и притворена два радника Дома.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана