Оптужен да је сину запријетио псом, а бившу жену почупао

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

КАКАЊ - Општински суд у Какњу потврдио је оптужницу која четрдесетчетворогодишњег А.Ђ. терети да је сину запријетио да ће на њега пустити пса, као и да се истог дана окомио и на бившу супругу, повукао је за косу и рекао јој да ће је убити.

Оптужницу, због насиља у породици, против њега подигло је Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона.

Терете га да је 6. децембра прошле године, око 15.30, запријетио сину С.Ђ,  са којим не живи у заједничком домаћинству.

"Поред сина је зауставио свој аутомобил, изашао из возила, отворио гепек и извео пса, па му запријетио ријечима: 'Ево имам њега, он ће све обавити, а ја ћу за њега само казну платити!' и ријечима 'Ако цуко не одради посао, има калашњиков, свеједно је да убијем једно или више људи, свакако ћу доживотно робијат', да има зољу и да му полиција ништа не може", наводи се у оптужници.

Како је потврђено "Независним новинама" С.Ђ. је позвао Полицијску станицу и пријавио свога оца.

А.Ђ. терете да је истог дана, такође око 15.30 часова, напао и своју бившу супругу Е.С. са којом такође не живи у заједничком домаћинству.

"Њу је пресрео док је возио свој аутомобил и кроз отворен прозор возила ухватио је за косу и капуљачу јакне, повлачећи је према себи, а затим јој се обратио ријечима: 'Гдје су сад твоји керови, убит ћу и тебе и њих и је..м мајку и теби и њима'", истакнуто је у оптужници Кантоналног тужлаштва ЗДК, гдје се додаје да јој је потом у помоћ притрчао син С.Ђ.

Буде ли А.Ђ. осуђен, према важећем законодавству пријети му новчана или затворска казна.

"Ко насиљем, дрским или безобзирним понашањем угрожава мир, тјелесну цјеловитост или психичко здравље члана своје породице, биће кажњен новчаном казном или затвором до једне године", наведено је у Кривичном закону Федерације БиХ, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана