Нестале двије тинејџерке из Бихаћа

Г.С.
Нестале двије тинејџерке из Бихаћа

Двије тинејџерке Сајра Велаџић и Ема Тевшић нестале су 4. децембра из Бихаћа, преноси федерални медији.

Обје имају 15 година и од раних јутарњих сати им се губи сваки траг, а према посљедњим информацијама виђене су како у аутобусу путују према Сарајеву.

Породице и пријатељи су објавили њихов идентитет и фотографије молећи за помоћ.

Портпарол МУП УСК Але Шиљедић је за Кlix потврдио да су мајке ове двије нестале тинејџерке пријавиле нестанак у петак око 18.30 сати.

– Те двије тинејџерке се иначе познају, мајке су у пријави навеле да су ујутро отишле у школу, али да наводно нису биле ту што су накнадно сазнале те да немају информације гдје се тренутно налазе. Полиција је након тога расписала потрагу и трага се за њима – рекао је Шиљдедић.

С обзиром на то да су се појавиле информације да су их мигранти киднаповали, Шиљдедић је нагласио да се такво нешто не може потврдити.

– То је веома тешко физички изводиво јер мигранти немају овдје никаквих превозних средстава нити могућност да такво нешто ураде. Сада свако говори о томе шта жели, ми смо запримили пријаву да су нестале, трагамо за њима и исход истраге ће утврдити све чињенице. Према одређеним информацијама које смо добили од колега из Сарајева, оне су наводно путовале аутобусом на релацији Бихаћ-Сарајево, али да у том тренутку није било особа афроазијског поријекла, али то све провјеравамо – нагласио је Шиљдедић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана