На подручју Билеће спријечен незаконит промет цигарета

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Службеници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Југ Чапљина Граничне полиције БиХ спријечили су незаконит промет 960 кутија цигарета без акцизних маркица, чија се тржишна вриједност процјењује близу 5.000 КМ.

Цигарете су откривене јуче, на подручју Билеће приликом граничне контроле возила "форд" регистарских ознака БиХ, којим је управљало лице чији су иницијали Ј.М. /40/, саопштено је из Граничне полиције.

О догађају су обавијештени тужилац и судија за претходни поступак, према чијој је наредби извршен претрес возила у којем су се налазиле цигарете.

Цигарете и други доказни материјали су привремено одузети, а због постојања основа сумње да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа, против Ј.М, који је држављанин БиХ биће достављен извјештај Тужилаштву БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина, јуче су на изласку из БиХ на Међународном граничном прелазу Попови открили фалсификовану возачку дозволу Хрватске коју је на увид дао Г.Б. /41/, који је држављанин Хрватске.

Наведено лице је контролисано у возилу, регистарских ознака БиХ.

О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини према чијем је налогу возачка дозвола привремено одузета, док ће извјештај о кривичном дјелу фалсификовање докумената овој институцији бити достављен у редовној процедури, наведено је у саопштењу.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево јуче су лишили слободе лице чији су иницијали Ф.С. /44/, држављанина БиХ, након што је утврђено да га потражују Општински суд у Живиницама и Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево због кривичних дјела фалсификовање докумената.

Наведено лице је предато службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

У саопштењу Граничне полиције се додаје да су у сриједу, 20. јануара, службеници ове јединице лишили слободе лице чији су иницијали Д.Ш. /31/, јер је установљено да га потражује Општински суд у Лукавцу због кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Држављанин БиХ на Међународни аеродром Сарајево је стигао летом из Баден-Бадена и предат је службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана