Монах вечерао са осумњиченим, приведен возач који га је довезао до манастира

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

ШИПОВО – Полиција је привела возача који је до манастира Глоговац довезао Драгана Шеву (49) из Бањалуке, осумњиченог да је синоћ убио монаха Стефана (Миодраг Ачић, 62), а мотив убиства је највјероватније користољубље јер је из манастира нестало око 100 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Сазнајемо да је Шево, за којим полиција и даље трага, осумњичен да је монаха усмртио у трпезарији која се налази у оквиру манастира, након што су заједно вечерали. Извор близак истрази каже да је Шево често долазио у манастир и да је имао проблема са наркотицима, али и са коцкањем те да се често коцкао на Аутобуској станици у Бањалуци.

- Шево је осумњичен да је монаха убо два пута ножем, у грудни кош и испод срца. Монах је давао знакове живота и позвао је другог монаха и рекао да крвари – каже наш извор и додаје да је у простирији гдје се десио злочин много крви по зиду и тепиху.

Сазнајемо да је возач испричао да су се он и Шево наводно вратили за Бањалуку.

- Осумњичени возач се бранио наводима да не зна шта се десило - рекао је наш извор.

Возач је данас доведен пред манастир Глоговац гдје полицији појашњавао гдје био и шта је радио.

Наводно је рекао да је Шеву довезао до манастира и да га је сачекао тридесетак минута те да су после се вратили у Бањалуку.

Полиција је завршила увиђај у манастиру, а на лицу мјеста је велики број полицајаца.

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво саопштило је да је Д.Ш. из Бањалуке, према до сада прикупљеним доказима и обавјештењима, осумњичен да је ножем убио монаха Стефана.

Убиство се догодило јуче у 18.55 часова, а увиђај на лицу мјеста обавио је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Синиша Врањеш, заједно са припадицима Полицијске станице Шипово.

Дежурни тужилац наложио је да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утврђивању околности почињеног кривичног дјела, а наложена је и обдукција тијела која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Министар унутрашњх послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће овај случај убрзо бити ријешен.

- Десило се нешто несвакидашње у Српској, да је страдао монах. У овом тенутку не могу рећи све информације којима располажем ради евидентирања и хапшења лица, а полиција интезивно ради на терену - рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана