Младић из Грачанице ухапшен због трагичне смрти у породици: Дјевер нехотице упуцао снаху

Јелена Станић
Младић из Грачанице ухапшен због трагичне смрти у породици: Дјевер нехотице упуцао снаху

ГРАЧАНИЦА - Младић Г. С. (27) из Грачанице ухапшен је јуче због сумње да је у грачанском насељу Варош пиштољем усмртио С. С. (44), потврђено је “Гласу Српске”.

Трагедија се десила у понедјељак послијеподне, а полиција је до јуче трагала за осумњиченим.

Према сазнањима “Гласа Српске” највјероватније је ријеч о несрећном случају у којем је живот изгубила снаха осумњиченог.

- Прича се да је трагедији претходила неслана шала између чланова ове породице. Није познато да ли су се отимали за пиштољ или је дјевер показивао оружје које је случајно опалило и метак погодио његову снаху - казао је извор “Гласа Српске”.

Наводно је младић након трагедије побјегао, а претпоставља се да су присутни прећутали истину о околностима под којима се све десило.

Полицијској станици је, како сазнајемо, пријављено да се чуо пуцањ у насељу Варош, након чега су се чули јауци и галама у кући настрадале.

Извор “Гласа Српске” казао је да су полицији по доласку на лице мјеста испричали да је ријеч о несрећном случају, али да је прича очевидаца била нелогична те да је све указивало на то да нешто крију.

Смрт С. С. констатовао је љекар службе хитне медицинске помоћи, а након што је полиција почела да испитује околности, посумњала је да породица крије истину.

У кући је пронађен и пиштољ за који нису имали дозволе. Након што је откривено да је младић побјегао, полиција је покренула потрагу за њим.

У Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона потврдили су да је Полицијској станици у Грачаници у понедјељак у 18.45 часова пријављено да је употребљавано ватрено оружје у насељу Варош те да је једна особа ухапшена због сумње да је починила кривично дјело проузроковање смрти из нехата.

Увиђај је, како су казали у полицији, трајао и јуче да би биле утврђене све околности под којима се десио овај трагични догађај.

Полиција

У Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона потврдили су да је јуче ухапшен Г. С. којег сумњиче за проузроковање смрти из нехата.

- Осумњичени је ухапшен и у току је криминалистичка обрада над њим. За сада немамо више информација - казали су у полицији.

Како сазнајемо, он је јуче око 16 часова предат Тужилаштву Тузланског кантона, а поступајући тужилац би данас требало да одлучи о притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана