Мјесец и по робије за паљење посланиковог возила у Брчком

Nezavisne
Foto: NN

БРЧКО - Недељко Трифковић (20), оптужени да је прошле године у Брчком подметнуо пожар на аутомобилу посланика Уроша Војновића, осуђен је на мјесец и 15 дана затвора.

Он је осуђен након закључења споразума о признају кривице са Тужилаштвом Брчко дистрикта.

Брчанско тужилаштво, подсјетимо, оптужило је Трифковића да је 29. маја прошле године, око два сата иза поноћи, подметнуо пожар на аутомобилу КИА посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ Уроша Војновића.

"Он је држећи у руци пластичну флашу напуњену бензином пришао возилу паркираном испред дворишта Војновићеве куће, а затим посипањем горива и отвореним пламеном изазвао пожар који је потпуно уништио аутомобил", саопштено је из брчанског тужилаштва.

У поступку пред брчанским Основним судом, Тужилаштво и оптужени недавно су закључили споразум о признању кривице, те је Трифковић осуђен на мјесец и по дана затвора.

"Уз овај, пред судом су готово истовремено покренути поступци и за неколико повезаних случајева изазивања опште опасности који су се у овом граду догодили средином прошле године. Поступак по оптужници против Николе Кокановића, за којег се сумња да је од Трифковића за новац тражио да подметне пожар на возилу Војновића, у фази је главног претреса", навели су из брчанског тужилаштва.

Подсјетимо, како су "Независне новине" раније објавиле, Никола Кокановић (23) је син брчанског посланика Зорана Кокановића.

"Кокановић је оптужен и због изазивања пожара којег је 15. јула на још једном аутомобилу подметнуо Н.М. (17), те због бацања експлозивне направе 17. августа на угоститељски објекат 'Дос Манос', а што је такође извршио малољетник. Након довођења у везу с овим случајевима, Кокановић је од 27. августа прошле године у притвору, а трајање ове мјере недавно му је продужено до 24. маја. С друге стране, поступак према малољетном Н.М. у међувремену је правоснажно окончан изрицањем васпитне мјере", подсјећају из брчанског тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана