Конвој возила нагазио на мину у Пакистану: Међу жртвама и дипломате из БиХ

GS
Foto: Telegram

У конвоју возила, који је данас нагазио на мину у Пакистану, било је страних дипломата, међу којима и из Босне и Херцеговине.

Министарство вањских послова БиХ још нема информација, речено је на упит РСЕ у том министарству.

У експлозији бомбе је убијен полицајац који је био задужен за осигурање страних дипломата, а тројица су рањена, саопшила је полиција.

Полицијско возило које је пратило дипломате према туристичком мјесту Малам Јабба у округу Сwат, сјеверозападни Пакистан, вјероватно је нагазило на мину.

Познато је да је било 12 дипломата из Босне и Херцеговине, Русије, Вијетнама, Етиопије, Руанде, Зимбабвеа, Индонезије, Узбекистана, Туркменистана, Казахстана и Португала.

Моин Фајаз (Фаyyаз), портпарол окружне полиције рекао је како се на основу првобитног увиђаја чини да је бомба била закопана поред пута, али је рекао да је истрага још у току.

Званичници Сwат полиције кажу да су се након инцидента амбасадори страних земаља сигурно вратили у град Мингоре и да је путовање у Мулам Јаббу отказано.

Званичници Агенције за помоћ и спашавање (Ресцуе 1122) и локално становништво кажу да су повријеђени војници пребачени у болницу Сидху Схариф.

Одговорност за напад на полицијско возило још нико није преузео. Међутим, портпарол полиције Моин Фајаз рекао је да је у току операција потраге за милитантима у том подручју.

Овај инцидент се догодио у вријеме када је несигурност тој области порасла у посљедње двије године, због чега је становништво протестирало.

Влада и војска Пакистана, међутим, увијек изнова инсистирају да су посвећени сигурности и да се циљане операције против терориста настављају, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана