Кинезима мјесец притвора јер су због 125.000 евра отели сународникe у Брчком

Ј. Са.
Кинезима мјесец притвора јер су због 125.000 евра отели сународникe у Брчком

БРЧКО - Основни суд Брчко Дистрикта одредио је једномјесечни притвор држављанима Кине С. Б. (52) и S.X. (41) због отмице двоје сународника, док су осумњиченој за помагање у отмици W. S. (44) одређене мјере забране, потврђено је „Гласу Српске“.

Притвор им је одређен због опасности од бјекства, док је су трећеосумњиченој изречене мјере забране напуштања боравка, те су јој привремено одузети сви важећи документи.

Осумњичени су ухапшени 5. маја око девет часова због сумње да су испред хотела „Неа Гарни“ у Брчком отели сународнике З. Ј. и Х. Г.

- Сумња се да су С. Б. и S.X. од оштећеног З. Ј. хтјели да наплате пословни дуг, те су га сачекали испред хотела у којем је био смјештен, заједно са Х. Г. и пријетећи их увели у возило те одвезли у стан W. S.- рекао је извор близак истрази, те додао су их у стану противправно држали, пријетили им пиштољем, условљавајући их да на рачун С. Б. пребаце 125.000 евра.

З. Ј. је уз помоћ телефона, који су му осумњичени оставили због трасакције новца, позвао пријатеља који је случај пријавио полицији.

- Полиција је предузела све на утврђивању  околности под којима се наведени догађај десио, те су ефикасном реакцијом и у врло кратком времену пронађене особе која се доводе у везу с наведеним догађајем- саоптили су из полиције.

Из Тужилаштва Брчко дистрикта саопштили су да осумњичени имају право на жалбу Апелационом суду, те да Тужилаштво и полиција настављају истрагу у доказивању кривичног дјела отмице, као и кривичног дјела неовлашћена набавка и држање или продаја оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана