Хапшења због пуцњава у Зворнику и Градишци, полиција код осумњичених пронашла пушке и бомбе

Срна
Хапшења због пуцњава у Зворнику и Градишци, полиција код осумњичених пронашла пушке и бомбе

ЗВОРНИК, ГРАДИШКА - Зворничанин М.Ј. ухапшен је због сумње да је у зворничком насељу Улице пуцао из ватреног оружја, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.

Полицијској станици Зворник пријављено је да је непознато лице у току ноћи 5. децембра пуцало из ватреног оружја, а полицијски службеници су идентификовали М.Ј. којег су ухапсили.

Претресом стамбеног објекта и возила које користи осумњичени, полиција је пронашла и привремено одузела аутоматску пушку "М-70", војну пушку, ручне бомбе и друга минско-експлозивна средства, већу количину муниције и друге предмете који могу послужити као докази у кривичном поступку.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и против осумњиченог ће бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву због кривичних дјела изазивање опште опасности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

И И.М. из Градишке ухапшен је због сумње да је у мјесту Доњи Подградци испалио више хитаца из ватреног оружја, а током претреса његове куће пронађени су оружје и муниција, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Ово лице је ухапшено јуче, када је и испалило више хитаца из ватреног оружја.

На основу наредбе надлежног суда, извршен је претрес куће и пратећих објеката које користи И.М. и том приликом пронађени су и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Пронађени су војна пушка, муниција различитог калибра, двије ручне бомбе и два спорогорећа штапина.

О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наредио се по комплетирању предмета против И.М. надлежном Тужилаштву у редовној процедури достави извјештај због сумње да је починио кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана