Докторици пријетио пиштољем па добио три мjесеца затвора

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БРЧКО - Асмир Б. (24) осуђен је у Основном суду Брчко Дистрикта на три мјесеца затвора јер је пиштољем пријетио медицинском особљу и докторици у амбуланти у брчанском насељу Ријеке.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са Тужилаштвом Брчко дистрикта на основу којег је и осуђен.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта, Асмир Б. је осуђен за угрожавање сигурности присутног медицинског особља и докторице у вези с вршењем њене функције.

Према пресуди Асмир Б. је 22. марта ове године око 12. часова прво галамио и псовао, а затими пиштољем пријетио докторици у амбуланти.

- Незадовољан објашњењем процедуре према којој о продужењу његовог боловања једино може одлучити надлежна љекарска комисија,  изреволтирано је почео лупати рукама по столу докторице А.К, бацати инвентар по ординацији, викати и псовати. Пошто су на њен захтјев медицинске сестре позвале полицију,  истрчао је до аутомобила,  узео спортски  пиштољ марке "аирсофт колт", сличан правом пиштољу, те ушао у ординацију и усмјерио га из непосредне близине докторици у главу- наведено је у оптужници на основу које је Асмир Б. осуђен.

Додаје се да је плашећи се за живот докторица А. К.  га молила  да се смири, али он је и даље протестовао и махао оружјем.

- Очекујући долазак полиције, коначно је испустио пиштољ и побјегао из амбуланте.  Поступак Асмира Б. изазвао је запрепаштење, узнемиреност и страх за живот код присутних медицинских радница, које нису могле знати каквим им се оружјем пријети- наводи се у оптужници.

Асмир Б. је након инцидента побјегао, али је послије вишечасовне полицијске потраге за њим на подручју Брчког и Челића, сам  дошао до станице полиције у Брчком и предао се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана