Директор осумњичен за злоупотребу тешку 1,2 милиона КМ

Н.Т.
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Против Д. Т. из Сокоца Полицијска управа Источно Сарајево поднијела је Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву извјештај којим га терети да је злоупотребом положаја незаконито прибавио око 1, 2 милиона марака.

За Д.Т. из Сокоца постоји основа сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

-Осумњичен је  да је од 2017. до  2021. године није извршио своју службену дужност у својству директора јавног предузећа у Сокоцу, тако што је закључивањем уговора са одређеним правним лицима извршио набавку и куповину робе и услуга за јавно предузеће  без спровођења потребног поступка у складу са Законом о јавним набавкама БиХ- наводи се у саопштењу.

Додаје се да Д.Т. сумњиче и да је искористио службени положај тако што је извршио куповину опреме и машина и користио услуге за њихово одржавање, а да исте нису књиговодствено евидентиране, нити се налазе у јавном предузећу.

 Д.Т.  још сумњиче да је у наведеном периоду извршио трошење средстава јавног предузећа без доношења одлуке о висини износа и начину трошења истих.

-Наведени је описаним радњама  правним лицима прибавио укупну корист у износу од 1.217.440,52 КМ, нанијевши штету јавном преузећу у износу од 46.371,93 КМ - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана