Бомба дочекала адвоката на вратима

Небојша Томашевић
Бомба дочекала адвоката на вратима

Бихаћ - Адвокат Јасмина Коричић (61) из Бихаћа убијена је у експлозији непознате направе која је активирана испред њене адвокатске канцеларије у улици Бихаћких бранилаца у насељу Горње Прекуње.

Према незваничним информацијама, направа која је била повезана с вратима експлодирала је у петак око осам часова, када је несрећна жена покушала да отвори врата.

Извор близак истрази је рекао да није ријеч о направи велике разорне моћи, али да су гелери били кобни по Коричићеву, јер је направа експлодирала непосредно поред њених ногу.

- Највјероватније је ријеч о ручној бомби. За сада се утврђује гдје је тачно направа била постављена. Да ли је жртва нагазила на њу, да ли је активирана отварањем врата… Једно је сигурно, бомба није бачена већ је раније постављена с вањске стране - рекао је овај извор.

Нагласио је да Коричићева није успјела ни да отвори врата канцеларије када је дошло до експлозије, а усљед задобијених повреда преминула је на лицу мјеста.

Из МУП-а Унско-санског кантона саопштено је да се експлозија догодила у 8.20 часова и да се околности злочина још утврђују. До закључења овог броја "Гласа Српске" у петак полиција није имала особу осумњичену за ово убиство.

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић је рекао да полиција нема информација да је адвокат Коричић имала неке пријетње.

- Покренули смо обимну истрагу и провјераваћемо све њене случајеве, клијенте. Провјерићемо да ли има свједока који су нешто видјели или чули - казао је Шиљдедић.

Према незваничним информацијама, страдање Коричићеве снимиле су камере с оближњих објеката, али је у то вријеме била густа магла, па су снимци лоши.

Мотив овог убиства није познат, Коричићева није радила кривичне поступке већ грађанске парнице, најчешће оставинске расправе и алиментације.

Бишћани причају да би можда могући мотив овог догађаја могао бити то што је она на себе преузела да наплати дугове од дужника њеног брата, који је умро.

- Она је након смрти брата у име породице преузела на себе наплаћивање дугова путем своје адвокатске канцеларије. Њен брат је био бизнисмен и њему су неки пословни партнери остали дужни. Међутим, не мора да значи да се ту крије мотив њеног убиства - рекао је један од познаника Коричићеве, не желећи да се представи.

Ово убиство шокирало је бројне грађане Бихаћа, а адвокати овог краја и бројни Бишћани згрожени су овим убиством у мафијашком стилу.

Арифа Чаушевић, која живи преко пута адвокатске канцеларије убијене, казала је да је ујутро чула експлозију и крик.

- Изишла сам на врата, али нисам ништа примијетила, пошто је између моје куће и канцеларије био набацан снијег. Нисам ни слутила да се десила трагедија, да Јасмина лежи испред својих врата мртва - испричала је Чаушевићева.

Овај злочин осудили су руководство и чланови Регионалне адвокатске коморе Бихаћ, гдје за Коричићеву имају само ријечи хвале.

- Ово је акт тероризма, безуман, подмукао и кукавички напад. Тражимо од надлежних да предузму све активности ради проналаска починилаца овог гнусног злочина - саопштено је из Регионалне адвокатске канцеларије Бихаћ.

Каријера

Јасмина Коричић рођена је 1954. године у Бихаћу, гдје је завршила Гимназију, а Правни факултет у Сарајеву. Радила је на пословима правника у Општини Бихаћ. Десет година је обављала послове судије Суда удруженог рада у Бихаћу, а била је и предсједник Општинског суда за прекршаје, те предсједник Вишег суда за прекршаје у Бихаћу. У адвокатури је већ 18 година, а радила је углавном област грађанског права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана