Бањалучанин оптужен за прање око 76.000 КМ

Срна
Бањалучанин оптужен за прање око 76.000 КМ

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Николе Кузмановића /26/ из Бањалуке због сумње да је у два наврата прошле године, ради стицања незаконите имовинске користи, примио новчане износе, а потом располагао новцем у укупном износу од 76.837 КМ, за који је знао да потиче од кривичног дјела почињеног у иностранству.

У оптужници се наводи да је оптужени Кузмановић знао да су њему позната лица, на подручју Француске, употребом ПОС картичних уређаја и одговарајућих банковних картица починила кривично дјело компјутерске преваре и предузела више незаконитих новчаних трансакција на штету двије пословне банке у БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Новац од незаконитих трансакција уплаћен је на рачуне оптуженог отворене код пословних банака у Бањалуци, који је новац одмах подигао и са истим располагао, прибавивши на тај начин незакониту имовинску корист у наведеном износу.

Оптуженом Кузмановићу је стављено на терет да је починио продужено кривично дјело прања новца, а оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана