Бањалучанин оптужен да је летвом убио суграђанина на Мањачи

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Бањалучанина Драженка Радуловића (41) због убиства Родољуба Васиљевића на Мањачи.

Оптужница Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци терети га за убиство почињено 19. априла у мјесту Кола, а Окружном суду у Бањалуци упућен је приједлог за продужење притвора Радуловићу.

Како се наводи у оптужници, злочин се десио око 1.30 након што му је оштећени разбио вјетробранско стакло на његовом аутомобилу марке ВW поло.

Оптужени је кренуо за Васиљевићем,  којег је пронашао у близини основне школе и у присуству свог малољетног сина рукама и ногама, те дрвеном летвом, задао му најмање шест удараца у предјелу главе.

На тај начин нанио му је вишеструке повреде главе са вишеструким ломовима носних костију и преломом носног наставка чеоне кости.

Све то, како се наводи у оптужници,  довело је до крварења унутар лобањске шупљине и развоја отока мозга, те притиска на витално мождане центре, усљед чега је наступила смрт оштећеног.

Како се додаје, осумњичени је након тога са својим шеснаестогодишњим сином отишао са лица мјеста у правцу свог стана, који се налази у непосредној близини мјеста извршења кривичног дјела.

Оштећеног је оставио да непомично лежи на земљи,преносе Независне.

Његово тијело, како смо раније писали, ујутро су пронашли мјештани који су позвали полицију, а утврђено је да се ради о убиству.

Осумњичени је убрзо пронађен и ухапшен.

"Дакле, другог је лишио живота, чиме је починио кривично дјело убиство из члана 124. став 1. Кривичног законика Републике Српске", наводи се у оптужници, а уз коју је предложено и да се осумњиченом продужи притвор до окончања кривичног поступка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана