Акција "Рута 2020": У Градишци ухапшен држављанин Бангладеша због фалсификовања путне исправе

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Припадници Јединице граничне полиције Градишка, у оквиру оперативне акције "Рута 2020", ухапсили су страног држављанина, након што је приликом граничних провјера дао на увид фалсификовану путну исправу Велике Британије.

Особа није посједовала идентификационе документе на основу којих би се могао утврдити идентитет, а у разговору са службеницима ове јединице изјавила је да долази из Бангладеша, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Страни држављанин је контролисан јуче у аутобусу који саобраћа на релацији Сарајево-Загреб на граничном прелазу Градишка.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело фалсификовање исправе, против страног држављанина биће достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

Откривени фалсификовани документ је привремено одузет, а страни држављанин предат припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Истога дана, службеници ове јединице су приликом уласка у БиХ на прелазу Градина лишили слободе лице чији су иницијали Р.М, држављанина БиХ.

Граничним провјерама је утврђено да га потражује Основни суд у Бањалуци због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја.

Ово лице предато је службеницима Судске полиције Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана