За ученике више од 200 награда за кампању "Читајмо заједно"

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Министарство просвјете и културе Републике Српске, у сарадњи са институцијама културе, обезбиједило је 200 награда за ученике који су се одазвали кампањи "Читајмо заједно" и на друштвене мреже слали фотографије свог омиљеног кутка за читање.

Школе које су се посебно истакле су Гимназија Прњавор, чија су два разреда награђена одласком на представу "Златно руно" у Народном позоришту Републике Српске, Основна школа /ОШ/ "Алекса Шантић" Бањалука - Подручно одјељење Дракулић, чији ће један први и један пети разред имати прилику да погледа представу "Јаблан" у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Посебно су се истакле и ОШ "Вук Караџић" из Власенице, чијих 126 ученика се укључило у кампању, те су освојили лектирска издања за школску библиотеку, као и 60 ђака из ОШ "Вук Караџић" из Братунца који су освојили вриједна лектирска издања за школску библиотеку.

Одређени број ученика награђен је бесплатним чланским картама у библиотекама, те књигама, цекерима, мајицама, беџевима и букмаркерима који су брендирани логом кампање "Читајмо заједно", саопштено је из ресорног министарства.

Народна библиотека у Требињу, која је овогодишњи партнер Министарства просвјете и културе Републике Српске, у овој кампањи ће најактивнијим учесницима са подручја Требиња поклањати књиге, а за Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко" обезбиједили су и дидактички материјал за рад.

Из Министарства су подсјетили да су у оквиру кампање "Читајмо заједно" ове године организовани Дани читања у Републици Српској, а укључиле су све основне и средње школе, као и библиотеке, које су организовале пригодне активности са циљем популаризације читања, књижевности и књижевника, те изградње књижевне публике.

Амбасадори овогодишње кампање "Читајмо заједно" били су књижевници Милан Ракуљ и Миланка Благојевић, а придружила се и Александра Чворовић, као и бројни други књижевници: Борис Максимовић, Федор Мајсторовић, Нинослав Митровић и други који су одржали књижевне часове у школама.

Министарство просвјете и културе Републике Српске захвалило је свим ученицима и наставницима који су препознали значај кампање и ангажовали се у оквиру њене промоције, као и свим књижевницима који су подржали кампању

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана