За откуп књига обезбијеђено скоро 20.000 КМ

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске откупило је од 14 домаћих издавача књиге за библиотеке широм Српске, за што је укупно обезбијеђено 19.977 КМ.

Министарство је објавило резултате јавног конкурса за откуп књига објављених у Републици Српској од 2019. године, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

На листи за откуп је 31 књига, а Министарство је све публикације откупило у 43 примјерка за потребе свих народних библиотека у Републици Српској.

Јавни конкурс се односио на књиге од значаја за културу и умјетност Републике Српске из категорија домаћа књижевност /проза, поезија, есеји, драма, критика, књиге за дјецу/, преведена књижевност /проза, поезија, есеји, драма, критика/ објављена од издавача из Српске, као и публикације из области умјетности које представљају културно насљеђе и савремену културу и умјетност Српске.

Критеријуми за избор публикација била су укупна књижевна и умјетничка вриједност дјела, културни и јавни интерес њиховог објављивања, промоција и афирмација књижевности и културе Српске, те квалитетна реализација садржаја и техничка опремљеност публикације.

Комисија је вредновала укупно 185 публикација колико је пријавило 16 издавача и министру предложила за откуп 31 публикацију од 14 издавача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана