Влада ФБиХ: Не уводе се нове мјере које подразумијевају ВПТ потврду, у питању су препоруке

Срна
Влада ФБиХ: Не уводе се нове мјере које подразумијевају ВПТ потврду, у питању су препоруке

САРАЈЕВО- Влада Федерације БиХ (ФБиХ) појаснила је да неће увести нове рестриктивне мјере, односно обавезно правило ВПТ (вакцинисан, преболио, тестиран) већ да је кантоналним влада дата препорука да у складу са епидемиолошком ситуацијом уведу то правило.

Из Владе су навели да нису тачне информације, које су данас објавили федерални медији, да од сутра у ФБиХ уводе ново правило које подразумијева ВТП потврду и да ће „сви грађани, запослени у здравственом и социјалном сектору, те јавним управама, морати имати испуњен један од ова три услова при доласку на радно мјесто“.

Напомињу да су у ФБиХ актуелне оне мјере које је Влада усвојила на сједници 16. децембра. Међу тим мјерама је препорука владама кантона, да у складу са епидемиолошком ситуацијом, процјени ризика, уведу правило „вакцинисан/а, преболио/љела, тестиран/а“ /ВПТ/ за подручје кантона и о томе информишу Кризни штаб федералног Министарства.

Како истичу, никакве нове мјере од сутра се не уводе у Федерацији БиХ, као и да према важећим мјерама увођење ВПТ правила није обавеза већ препорукама кантоналним владама.

Напомињу и да се помоћник федералног министра здравства Марина Бера данас, или претходних дана, није обраћала медијима у вези са том темом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана