Вишковић: Влада ће бити на располагању погону „Југотекс“

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ- Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Милићима да ће Влада Српске и локална заједница бити на располагању погону "Југотекс" и да ће учинити све како би проширили просторије објеката за повећање производње.

"Желим, прије свега, захвалити нашим пријатељима из Југотекса што су заједно са нама и локалном заједницом отворили производни погон. Овдје је 25 наших суграђанки нашло запослење. Створена је база да се то може ширити", рекао је новинарима Вишковић, који је са начелником општине Милићи Марком Савићем посјетио овај погон и разговарао са власником Властом Ристићем, те руководством и радницима.

Вишковић је навео су све раднице 100 одсто едуковане у свом послу, испуњавају своје планове, да су плате редовне, те посебно поздравио намјеру да се повећају у неком наредном периоду.

"План је да се уведе и друга смјена, тако да одређен број наших суграђанки може рачунати на радно мјесто у овом производном погону. Сада смо разговарали са власником и његовим плановима за наредни период. Планови су му велики за простор Српске и Милића", рекао је Вишковић.

Он је истакао да је власник "Југотекса" озбиљан привредник који има дугогодишње искуство у свом послу, да су купили нове погоне у Србији за проширење производње, те да су запослени задовољни јер је однос послодавца према њима социјално одговоран.

"Зато ми је важно да имамо овакве одговорне људе, да оно што се договори буде и испоштовано, а обрадован сам чињеницом да радници на своја примања имају топли оброк, који ће бити повећан у наредном периоду", навео је Вишковић.

Он је истакао да се одговорним послодавцима настоји помоћи максимално и путем Владе и локалне заједнице.

"Покушавам помоћи максимално и путем Владе и локалне заједнице да имамо овакве одговорне послодавце, који своје раднике доживљају на начин да они не могу остварити профит без ових људи, а да они не могу остварити лична примања без послодаваца. И када се ту нађе синергија, онда сте на правом путу", нагласио је Вишковић.

Руководилац погона "Југотекс" у Милићима Милијана Сушић рекла је новинарима да тренутно запошљавају 25 радника и да су у плану нова запошљавања.

"За годину и по обучили смо 25 радника, тако да смо дошли до нивоа да можемо да запослимо и већи број радника. Надам се да ћемо сљедеће године радити и у другој смјени и са још већим капацитетом. Тренутно радимо само извоз за Србију, немамо посла у Републици Српској", рекла је Сушићева.

Општина Милићи је у адаптацију погона који је отворен 17. фебруара прошле године уложила 30.000 КМ, а са 15.000 КМ подржала је обуку запослених жена.

"Југотекс" из Смедерева је у опрему која је постављена у производном погону у Милићима уложио око 70.000 КМ, а у додатно уређење ентеријера око 10.000 КМ.

Компанија "Југотекс" као један од већих произвођача заштитне одјеће у Србији отворила је нови погон у Крупњу са 150 запослених, а циљ је у наредном периоду отварање додатних погона и запошљавање нове радне снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана