Велико интересовање возача за попусте на електронску наплату путарине, ево гдје можете купити ТАГ уређај

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Више од 1.000 возача за свега неколико дана искористило је могућност попуста на електронску наплату путарине на аутопутевима у Српској, а ускоро ће ТАГ уређај моћи да купе на "Нестро" пумпама те у самој управи предузећа "Аутопутеви РС".

Наиме, од 8. октобра је на снази одлука о привременом попусту на електронску наплату путарине на аутопутeвима у РС, којом је дефинисано да они који се одлуче за електронско плаћање путарине могу да  ТАГ уређај купе по 50 одсто нижој цијени, а приликом његове допуне оствариће попуст од 20 одсто.

- Више од 1.000 возача искористило је могућност попуста на електронску наплату путарине. Тренутно ТАГ уређај могу да купе на наплатном мјесту  у Јакуповцима, Чатрњи и Кладарима. С обзиром да влада велико интересовање возача ускоро ће ТАГ уређај моћи да купе и на свим  "Нестро" пумпама али и самој управи предузећа у центру Бањалуке  - рекао је "Гласу Српске" вршилац дужности директора "Аутопутева РС" Слободан Станаревић.

Нагласио је да је идући корак допуњавање ТАГ уређаја путем телефона.

- Тренутно водимо преговоре са "м:телом" на који начин ће возачи моћи допуњавати ТАГ уређај. Морамо мијењати и правилник. Очекујемо да све то буде завшено до краја ове године  - рекао је Станаревић.

Влада РС дала је 22. септембра сагласност на увођење стимулативног модела плаћања путарине на период од 90 дана од дана објаве одлуке у “Службеном гласнику РС” или до истека залиха уређаја за електронску наплату путарине.

- Електронска наплата путарине је бржи и једноставнији начин наплате. Због тога стимулативним моделом желимо подстакнути што више возача да одаберу овај вид плаћања путарине, да би биле смањене гужве на наплатним мјестима и скраћено вријеме проласка кроз наплатне рампе – поручили су из "Аутопутева".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана