Велико интересовање војника за курс грчког језика у Бањалуци

СРНА
Велико интересовање војника за курс грчког језика у Бањалуци

САРАЈЕВО - Министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић и новоименовани војни аташе Грчке бригадир Теокарис Томаидис изразили су данас задовољство што велики број припадника Оружаних снага похађа курсеве грчког језика у центрима у Бањалуци.

Током данашњег састанка у Сарајеву, саговорници су разговарали о билатерално-одбрамбеној сарадњи два министарства, те о другим актуелним питањима, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Поџић је изразио захвалност за подршку коју Грчка континуирано пружа када је у питању реформа система одбране и пут БиХ ка ЕУ и НАТО, као и за подршку по питању школовања припадника Оружаних снага БиХ на школама и академијама у Грчкој.

Оцијенивши сарадњу два министарства веома добром, Томаидис је посебно издвојио реализацију курсева грчког језика у Бањалуци, чије наставне центре је посјетио, те се упознао са дијелом припадника који се тренутно школују.

"Велика је част видјети да толики број људи учи грчки језик. То су часни људи, створени за улогу коју обављају у Оружаним снагама БиХ", рекао је Томаидис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана