Углавном повољни услови за вожњу

Srna
Foto: Pixabay

БАЊАЛУКА- Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а могуће је формирање поледице због ниске температуре током ноћи и јутра у вишим предјелима и преко планинских превоја, на мостовима и надвожњацима, те на прилазу тунелима.

Понегдје у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због јутарње магле, док је у усјецима и поред камених косина могућ одрон камења и земље на коловоз, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Због сњежних сметова, и даље је у прекиду одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог – Кланци, преко превоја Морине.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на регионалном путу Бистрица-Подграб и дионици Укрина-Горња Вијака одвија једном саобраћајном траком.

Због деминирања од 8.00 и 16.00 часова биће получасовних обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Пољице-Орлине у мјесту Трбук, град Добој, и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље у дистрикту Брчко.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово, саобраћај се повремено обуставља од 7.00 до 17.00 часова, по потреби у трајању до један час.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, Ламовита-Ивањска, на путевима Бањалука-Стари Мајдан два, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера", Мраковица-Подградци, од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Шипово-Ново Село, Србац-Горња Вијака-Горња Вијака 2-Разбој, затим Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Криж и у тунелу Угар.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет се превози на правцима Гранични прелаз Брод-Каруше-ентитетска граница, Цапарде-Гранични прелаз Каракај, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у Трну и за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због радова на редовном одржавању расвјете у тунелу Иван на дионици Тарчин-Коњиц, од 9.00 до 15.00 часова саобраћа се једном траком наизмјенично, уз регулацију семафорима.

У тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица, као и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана због радова саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима саобраћај обуставља.

Успорено, због радова, саобраћа се на путевима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима нема дужих задржавања

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана