У Српској наредна три дана топлије и умјерено облачно

Срна
У Српској наредна три дана топлије и умјерено облачно

БАЊАЛУКА - У Републици Српској наредна три дана биће топлије и умјерено облачно вријеме са максималном температуром ваздуха од осам до 15 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро биће топлије и умјерено до претежно облачно, са слабом кишом понегдје на југу. На истоку око ријека и по котлинама очекује се честа појава магле.

Током дана биће знатно топлије, уз постепено јачање јужног вјетра. Биће умјерено облачно уз сунчане периоде, на југу и крајњем западу претежно облачно уз слабу кишу.

На истоку ће се магла понегдје задржавати и током дана уз хладније вријеме.

Вјетар ће бити слаб до умјерен јужни и југозападни, поподне на западу јак.

Минимална температура ваздуха биће од минус три до четири, у вишим предјелима на истоку од минус седам степени, док ће максимална температура бити од пет до 14, у вишим предјелима и мјестима са маглом од два степена Целзијусова.

У суботу, 25. децембра, биће топлије и вјетровито уз умјерен до јак јужни и југозападни вјетар. Ујутро ће бити слабе и повремене кише у већини предјела.

Током дана на југу и западу остаје облачно уз повремену кишу, а у осталим предјелима биће претежно суво.

Минимална температура ваздуха биће од три до 10, у вишим предјелима на истоку од нуле, а максимална температура ваздуха од седам до 12, на сјеверу и до 15, у вишим предјелима од четири степена.

У недјељу, 26. децембра, биће топло и вјетровито вријеме, претежно облачно уз слабу и повремену кишу, која ће бити чешћа на југу и западу.

У Херцеговини ће током дана падавине јачати, а у ноћи киша ће јачати и на западу. Вјетар ће ослабити до краја дана, навели су из Хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха биће од пет до 10, у вишим предјелима на истоку од два степена, а максимална температура ваздуха биће од осам до 15, у вишим предјелима од четири степена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана