Талић: Центар у Српским Топлицама ускоро на услузи корисницима

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама ће, након што буде завршена започета процедура опремања медицинском опремом и намјештајем, бити на располагању корисницима, изјавио је данас директор Института за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију “Др Мирослав Зотовић” Горан Талић.

Талић је навео да су завршени грађевински радови, те да је добијена употребна дозвола.

“Без сарадње републичких институција и наше установе овакав пројекат не би било могуће завршити. Вриједност објекта је око 32 милиона КМ без ПДВ-а, а Влада Републике Српске дала је 15 милиона КМ”, рекао је Талић новинарима након што је у овом центру угостио српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић.

Он је нагласио да ће нови објекат бити користан за допуну буџета Института, али и значајан за Бањалуку и Републику Српску.

Талић је истакао да је Институт лидер у региону када је ријеч о роботској рехабилитацији, те је подсјетио да је прије неколико година под покровитељством тадашњег предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић ова установа добила опрему за роботски асистирану рехабилитацију за ђецу.

“Потом смо властитим средствима набавили опрему за исту рехабилитацију за одрасле”, рекао је Талић.

Бањско-рекреативни центар пружаће здравствене услуге из области физикалне медицине и рехабилитације, уз значајан терапијски и бањски дио, односно кориштење природне термоминералне воде за комбинацију терапијског садржаја са сегментом рекреације и бриге о здрављу.

Услуге новог центра биће доступне осигураницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске, али и корисницима за лично плаћање.

Нови објекат је у завршној фази опремања, а уз подизање квалитета услуга Института, један од главних циљева новог објекта јесте враћање на употребу грађанима Бањалуке и Републике Српске, гостима и туристима, термоминералне воде по којој је овај град био препознатљив.

Јавна здравствена установа Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију “Др Мирослав Зотовић” започео је 2019. године активности на реализацији пројекта “Бањско-рекреативни центар Српске Топлице” у жељи да за своје кориснике подигне квалитет услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана